Een belangrijk onderdeel van je e-sigaret is de batterij. De batterij is eigenlijk de motor van je e-sigaret. In het nieuws hoor je vaak verhalen over ontplofte e-sigaretten, maar de reden ervan wordt nooit verteld. Daarom hebben we een aantal belangrijke adviezen op een rijtje gezet.

Overladen en ontladen

Houdt tijdens het opladen de batterij goed in de gaten en haal hem van de oplader af, wanneer deze volledig opgeladen is. De meeste batterijen zijn tegenwoordig wel beveilig tegen het overladen (overcharging), maar toch is het altijd aan te raden de batterij van de lader te halen als deze is opgeladen. Als de batterij op de adapter is aangesloten, dan zal hij toch langzaam leeglopen en dus steeds opgeladen worden. laat de batterij dus ook nooit ‘s nachts aan de oplader zitten.

Hetzelfde geldt voor het volledig leeg laten lopen van de batterij. Laad je batterij op als je e-sigaret dat aangeeft. Meestal is dat de kleur of het knipperen van de knop. Kijk hiervoor in de meegeleverde handleiding.

Gebruik altijd de juiste batterij je e-sigaret

Het lijkt voor de hand liggend, maar gebruik altijd een geschikte batterij voor je e-sigaret. Het liefst van hetzelfde merk. Bij onze producten staan de juiste batterijen en accessoires voor de verschillende e-sigaretten. Je kunt niet iedere clearomizer (tankje voor de e-liquid) zomaar met elke battrij gebruiken. Een subohm batterij kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden met een normale clearomizer. Er zijn batterijen met een vast voltage en batterijen met een regelbaar voltage of wattage.

Kortsluiting van de batterij

De meeste batterijen zijn tegenwoordig beveiligd tegen kortsluiting, maar er zijn ook verkopers die vaak goedkope en ondeugdelijke batterijen of e-sigaretten importeren. Kortsluiting ontstaat wanneer de + en de – met elkaar worden verbonden of door een defect van de batterij. Stop ook nooit je batterij in je broekzak, waar toevallig ook muntgeld in zit. Wij raden overigens aan om altijd je e-sigaret uit te schakelen als je deze in je zak stopt!

 

 

Leeftijdscontrole

Je kunt alleen bij ons kopen als je 18 jaar of ouder bent!