Een goede e-liquid kopen is vaak een persoonlijke keuze. E-liquid, ook wel e-juice genoemd, is de vloeistof die door de elektrische sigaret wordt omgezet in een rookachtige damp. De meeste e-liquids, mét of zonder nicotine, bestaan allemaal uit een combinatie van propyleen glycol (PG), plantaardige glycerine (VG) en smaakstoffen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt wel een e-liquid vinden met de smaak die je zoekt. Steeds meer vloeistoffen worden ook verkocht in Nederland en België.

Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers.

Alleen de beste e-liquid kopen

Naast dat smaken verschillen is er natuurlijk ook verschil in kwaliteit. De goedkopere e-liquids zijn vaak afkomstig uit China. Dat hoeft op zich niet slecht te zijn, maar de kwaliteit is niet altijd te garanderen. Inmiddels heeft oke-sigaret een ruim assortiment aan e-liquids te koop, die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.

Merken en regels

Bij oke-sigaret kunt u veel verschillende merken e-liquid kopen. Vanwege veranderingen in de Nederlandse wet (strengere regels) hebben wij gekozen voor de e-liquids van de merken Civap, Millers Juice, Eliquid France en VaporLinq. Helaas hebben wij hierdoor ook afscheid moeten nemen van enkele merken. Civap wordt geproduceerd in Duitsland. Millers Juice en VaporLinq zijn beide afkomstig uit ons eigen land. Uiteraard zoeken wij steeds naar andere merken, die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Alle merken voldoen aan de in Nederland geldende regels, zoals verpakkingen, bijsluiters en etiketten, maximaal 10 ml flesjes, kindveilige sluiting, maximaal 20mg Nicotine, enz.

Smaken

Zoveel mensen zoveel smaken. Daarom kunt u op oke-sigaret vele smaken e-liquid kopen. Traditionele tabak smaken, menthol smaken, zoeten smaken en fruit smaken. In de praktijk beginnen mensen die willen stoppen met roken meestal met een smaak, die lijkt op de traditionele sigaret. Na verloop van tijd zie je dat dit toch vaak veranderd naar een e-liquid met een andere smaak.

Waarom is nicotine onmisbaar in e-liquid?

Als er geen nicotine in e-liquid zou zitten, dan zou het bijna onmogelijk om over te stappen naar de elektronische sigaret. Nicotine is niet schadelijker dan cafeïne. De hoeveelheid nicotine die nodig is om kunnen te stoppen met roken verschilt per persoon. Een e-liquid kopen met te weinig nicotine, resulteert meestal in het sneller terugvallen op de gewone sigaret. Te veel nicotine kan ook weer klachten veroorzaken. Naast een goede elektrische sigaret is het dus van groot belang de juiste nicotine sterkte te bepalen. Iemand die twee of meer pakjes per dag rookt zal meer nicotine nodig hebben dan iemand die minder rookt. Wanneer je een te lage sterkte kiest zal eerder de behoefte ontstaan om terug te grijpen naar een gewone sigaret. Wat werkt voor de een kan voor de ander juist weer niet werken. Het is dus belangrijk je eigen sterkte te bepalen. Bestel bijvoorbeeld e-liquids met twee of drie nicotine sterkten (6 mg, 12 mg en 18 mg). Ons advies is om te starten met 18 mg nicotine voor de eerste twee dagen.

Wat zijn de andere ingrediënten van e-liquid

PG – Propyleenglycol

De meeste e-liquids zijn hebben een propyleen glycol basis (PG). Deze stof wordt gebruikt als basis voor bijvoorbeeld nicotine en smaakstoffen. Ook zorgt deze stof voor de damp (rook) en het zogenaamde rokers gevoel. PG wordt gewonnen uit aardolie. Propyleen glycol is een veel voorkomende stof en wordt bijvoorbeeld gebruikt in de voedings-, cosmetische, farmaceutische en kunststofindustrie. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om de namaakrook en mist te maken zoals je wel eens in discotheken ziet. Propyleenglycol wordt gezien als niet-toxisch bij lage concentraties en mag gebruikt worden in voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Het is een veel gebruikte stof die voorkomt allerlei producten die wij dagelijks gebruiken.

VG – Plantaardige glycerine

Vegetable glycerin (VG) is de plantaardige variant en wordt ook gebruikt voor de basis van e-liquid. In de e-liquids van Virgin Vapor worden alleen Geur-, kleur- en smaakstoffen E-liquids zijn in vele smaken te verkrijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de smaak is wel verkrijgbaar. In e-liquid zitten dus meestal ook geur- kleur- en smaakstoffen. In de e-liquids van Virgin Vapor worden alleen gecertificeerde organische kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt. Een smaaksensatie die je niet snel zult vergeten.

Waarschuwing

E-liquid producten bevatten meestal nicotine, een giftige en verslavende stof.Het gebruik van elektrische sigaretten en e-liquids is niet geschikt voor personen jonger als 18 jaar, personen die niet roken, personen met hart en/of bloeddruk klachten, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen met een allergie voor één van de ingrediënten, astmapatiënten of ander personen met een verhoogd risico. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw huisarts. Door een bestelling te plaatsen op de website verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent en niet voldoet aan de zojuist beschreven of andere gezondheidsklachten en/of zwangerschapscondities. Onze e-liquids zijn niet bedoeld om te stoppen met roken, maar zijn slechts een alternatief.

Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden!

Leeftijdscontrole

Je kunt alleen bij ons kopen als je 18 jaar of ouder bent!