Je wilt een e-sigaret kopen, maar waar moet je rekening mee houden om de juiste e-sigaret te kiezen? Om je te helpen bij je keuze, gaan we hier in op de diverse soorten e-sigaretten, e-liquids (brandstof voor je elektrische sigaret) en de onderdelen die je nodig hebt voor het onderhoud. Onderdelen zoals, een clearomizer (tankje voor de e-liquid), een coil (het verwarmingselement) en bijvoorbeeld de batterij. Bij elke e-sigaret en e-liquid wordt ook een uitgebreide bijsluiter geleverd. Heb je na het lezen van deze pagina of de bijsluiter nog vragen? Kijk dan even op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op!

Wat is een e-sigaret?

Het woord e-sigaret is een afkorting voor elektronische sigaret en wordt ook wel een damper of e-smoker genoemd. Elektrisch roken is een beter alternatief voor gewoon roken. Door het verwarmen van e-liquid (vloeistof of juice), ontstaat er damp die veel weg heeft van de rook van een gewone sigaret. Om deze reden wordt elektronisch roken ook wel “dampen” genoemd. Bij dampen vindt geen verbranding plaats, waardoor veel nare stoffen als teer en koolmonoxide niet vrijkomen. Bovendien komen er nagenoeg geen vieze geurtjes vrij, waardoor de esmkoker ook minder overlast oplevert voor je omgeving.

Zoals je hieronder kunt zien, bestaat een elektronische sigaret uit een aantal belangrijke onderdelen. De batterij, de clearomizer (tank voor de e-liquid), de coil (gloeidraad, meestal omwikkeld met katoen voor opname van e-liquid) en het mondstuk.

E-sigaret kopen?

 

Welke voordelen heeft een e-smoker?

De e-sigaret heeft een aantal belangrijke voordelen t.o.v. de traditionele sigaret. Uiteraard is helemaal stopen met roken en dus niet roken, de allerbeste keuze. Echter blijkt dat dit voor veel rokers erg lastig is. Onze klanten geven aan de de esigaret hen heeft geholpen bij het stoppen met roken.

  • Een e-smoker of elektronische sigaret is vrij van teer, koolmonoxide, stikstofoxide, en andere vervelende stoffen.
  • Een e-sigaret is meestal goedkoper dan gewoon roken.
  • Er zijn verschillende nicotine sterkten te koop en natuurlijk ook zonder nicotine. Hierdoor kun je ook de nicotine stekte langzaam afbouwen.
  • E-liquid is verkrijgbaar in vele smaken, zoals bijvoorbeeld tabak, menthol, koffie of fruitsmaken. Er is dus altijd wel een smaak te vinden die bij je past.

Gezondheid en de elektrische sigaret

Er zijn vele onderzoeken gedaan, die gemakkelijk terug te vinden zijn op Internet. Sommige zijn positief en sommige zijn wat minder positief. Dit laatste is vaak omdat er vergeleken wordt met helemaal niet roken. Het blijft een feit dat het beter is om helemaal niet te roken of te dampen. Echter blijkt het vaak moeilijk te zijn om te stoppen met roken. Makkelijker gezegd dan gedaan! Wanneer je twijfelt over het gebruik van een e-sigaret, dan adviseren wij je altijd eerst te overleggen met een arts. Ook hierom heeft Oke-sigaret ervoor gekozen om e-sigaretten en e-liquids alleen in te kopen bij onze Nederlandse importeur. Zij zorgen ervoor dat aan de in Nederland geldende regels wordt voldaan.

E-sigaretten, welke soorten zijn er?

Tegenwoordig kan je op veel plaatsen (en online) een e-sigaret kopen en ze zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Het kopen van de goede e-sigaret is afhankelijk van de ervaring die je er al mee hebt, de kwaliteit en je bugdet. Bij Oke-sigaret.nl vindt je altijd de juiste elektronische sigaret voor jou.

Voor zowel beginners als gevorderden bieden wij zogenaamde starter kits aan. Een starter kit bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een mondstuk (ook wel driptip genoemd), een coil (verdamper of verwarmingselement), clearomizer (tankje voor e-liquid) en een batterij. Starter kits zijn dus complete e-sigaretten, waardoor je direct kun beginnen met dampen. Het enige dat je nog nodig heb is een e-liquid, welke wij in diverse soorten en smaken verkopen.

Welke e-sigaret kopen?

Ik wil een esmoker kopen, maar wat is nu de beste e-sigaret voor mij? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Het antwoord van Oke-sigaret: “dat is per persoon verschillend”. Het kiezen van de juiste elektrische sigaret is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

  • Wat voor een roker ben je nu? Ben je een zware roker of rook je bijvoorbeeld alleen light sigaretten?
  • Rook je veel of maar af en toe een sigaret?
  • Hou je van kleurtjes of juist van zwart of zilver?
  • Wil je de e-smoker kopen die je zelf kunt instellen, bijvoorbeeld het voltage (de stroom), het wattage (power/vermogen) of de temperatuur?
  • Wat wil je uitgeven voor een e-sigaret?

Het maken van de juiste keuze is wel belangrijk voor de mate van succes. Dit is een van de redenen dat wij zogenaamde cigalikes niet verkopen. Ze lijken dan wel het meest op een normale sigaret, maar geven vaak onvoldoende damp. Hiermee neemt de kans van slagen met het stoppen met roken sterk af. Ons advies, koop een goede elektronische sigaret! Er zijn goede e-sigaretten voor zowel startende als gevorderde dampers.

Een e-smoker kopen voor beginners

Ben je een lichte of een gemiddelde roker en wil je een elektronische sigaret kopen? Oke-sigaret heeft e-sigaretten voor een betaalbare prijs, die voorzien in de basisbehoeften van het elektronisch roken. Enkele voorbeelden van e-sigaretten voor beginnende dampers:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van complete startersets voor beginners en voor dampers met al wat ervaring. Soms zijn ze zelfs verkrijgbaar in leuke kleuren. Afhankelijk van je huidige rookgedrag kun je ook de geschikte batterijsterkte selecteren. Een sterkere batterij (hogere mAh waarde) hoef je minder vaak op te laden. Door het relatief compacte formaat zijn ze ook makkelijk mee te nemen. Uitstekende startersets voor lichte en gemiddelde rokers.

E-sigaretten voor gevorderden

Heb je al wat ervaring en ben je dus een gevorderde damper, dan wil je waarschijnlijk een elektronische sigaret kopen die je volledig naar eigen wens kunt instellen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een van de volgende modellen:

Sommige zijn complete sets met een relatief sterke, regelbare batterij en een clearomizer met regelbare luchttoevoer zoals bijvoorbeeld de Aspire Nautilus Mini. Tegenwoordig kun je zelfs een temperatuur geregelde variant kopen. Andere zijn eenvoudig te combineren met een geschikte clearomizer. Let hierbij wel op het type aansluiting (eGo of 510) en de bijbehorende weerstand (mAh). Voor meer informatie lees je onze uitgebreide productbeschrijvingen.

Oke-sigaret biedt uitsluitend duurzame e-sigaretten aan van de beste kwaliteit. Alle e-sigaretten worden ingekocht bij een Nederlandse importeur. Welke elektronische sigaret je ook koopt, je bent gegarandeerd van een heerlijke dampervaring en de beste kwaliteit. Op zoek naar een e-sigaret die bij je past? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies op maat! Dit kan het makkelijkst en snel via e-mail.

Onderhoud van je elektronische sigaret

Maak je dagelijks gebruik van jouw elektronische sigaret? Dan ontkom je niet aan het feit dat deze vuil wordt. Zelfs de beste e-sigaretten hebben regelmatig onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het op tijd vervangen van de coil of atomizer. Wanneer je te lang wacht met het vervangen van de coil, dan zal je e-liquid minder lekker of soms zelfs verbrand smaken. Bestel daarom altijd een een extra setje coils mee, zodat je nooit zonder komt te zitten. Met goed onderhoud zorg je voor een langere levensduur, betere prestaties en meer dampplezier. Lees daarom ook even het artikel over het onderhoud van je e-sigaret.

Een extra clearomizer bestellen

Wanneer je meerdere e-liquids met verschillende smaken hebt, dan kan het handig zijn om een extra clearomizer mee te bestellen. Hierdoor kan je makkelijk wisselen van smaak, zonder iedere keer de clearomizer schoon te maken. Let op: maakt nooit je coil of batterij schoon met water!

Nu nog een e-liquid

Met alleen een elektronische sigaret bent je er nog niet. Om elektrisch te kunnen roken heb je nog “brandstof” nodig. Deze brandstof wordt ook wel e-liquid genoemd. Bij oke-sigaret kun je bijvoorbeeld een e-liquid kopen met een tabaks-, menthol- of heerlijke fruitsmaak. Naast de smaak is e-liquid ook te onderscheiden in kwaliteit. je betaalt hiervoor een iets hogere prijs, maar hier kom je zeker voor terug!

Tip, wil je nog meer weten ver e-sigaretten, clearomizers en andere producten? Kijk voor veel reviews eens op spinfuel.com of op wikipedia voor nog meer informatie.

Leeftijdscontrole

Je kunt alleen bij ons kopen als je 18 jaar of ouder bent!