Heel simpel uitgelegd: wanneer je een trek neemt van je e-sigaret, dan wordt de coil tot een bepaalde temperatuur verwarmd. Echter kan het voorkomen dat de temperatuur hoger oploopt, bijvoorbeeld doordat je snel achter elkaar een trek neemt. De coil is dan nog niet voldoende afgekoeld. Met een e-sigaret die voorzien is van een TC (Temperatuur Controle) wordt dit probleem voorkomen. De coil zal niet warmer worden dan de temperatuur die jij hebt ingesteld.

Wat zijn de voordelen van Temperatuur Controle?

Met TC zorg je ervoor dat jouw favoriete e-liquid altijd de juiste hoeveelheid damp en smaak geeft. Dit kan je helemaal zelf regelen. Daarnaast geeft het ook een aantal voordelen, zoals het voorkomen van een zogenaamde dry hit. Eigenlijk verbrand je dan je e-liqiuid en kunnen er ongezonde stoffen vrijkomen. Vaak gebeurd dit als je te snel achter elkaar een trek neemt. Er zit dan te weinig vloeistof in de coil en de coil is te heet geworden.

Met Temparature Controle behoort dit tot de verleden tijd. Je kunt je ook voorstellen dat het verbranden van een coil niet ten goede komt aan de levensduur van de coil. Ook hier geeft een e-sigaret met TC dus een groot voordeel. Door de juist afgestelde power van je batterij zal deze hierdoor ook langer meegaan.

Hoe werkt een e-sigaret met Temperature Controle?

Om gebruik te maken van Temperatuur Controle heb je dus een e-sigaret met een geschikte clearomizer en coil nodig. De coil is dan van het type Nikkel (ni200), Titanium of Roestvrij Staal (SS316). Door het verwarmen van de coil, treedt er verandering op in de weerstand van de coil. Een e-sigaret met TC is zo slim en kan deze veranderingen controleren. Hierdoor is het mogelijk de temperatuur te regelen.

Welke e-sigaretten beschikken over Temperatur Control?

Meestal zijn dit de wat meer geavanceerde e-sigaretten of ook wel Box MODs genoemd. Over het algemeen zijn ze ook wat groter van formaat en kan je ze volledig zelf samenstellen. Enkele voorbeelden zijn de Aspire Zelos, de Eleaf iStick Pico 75W TC en de Aspire Odyssey Mini.

Leeftijdscontrole

Je kunt alleen bij ons kopen als je 18 jaar of ouder bent!