Wanneer je een e-sigaret wilt kopen of als je deze al wat langer gebruik, dan kom je vaak het woord ohm tegen. Ohm staat dus voor weerstand, maar wat heeft dat met de e-sigaret of de coil te maken?

De wet van Ohm speelt hierin de belangrijkste rol en geeft het verband tussen stroom (I), spanning (V) en weerstand (R). Hoe lager de weerstand, hoe hoger het vermogen (Watt). Als de stroom hoger wordt, dan zal de coil warmer worden, meer e-liquid verwarmen en vaak meer damp geven. Hoe hoger de stroom, hoe warmer de coil.

Het makkelijkst kunnen we dit uitleggen met een wiskundige formule: I = U : R

U = spanning  (voltage)
I = stoom (ampere)
R = weerstand (ohm)

Als voorbeeld nemen we even de Justfog 14 e-sigaret. Standaard wordt hierbij een coil van 1,6 ohm meegeleverd. Als de batterij van de e-sigaret een contante spanning van bijvoorbeeld 4.4 V heeft en de coil een weerstand van 1,6 ohm, dan zal de stroom 2,75 Ampere (stroom) geven. Zou je hier een coil van 1,2 ohm gebruiken, dan zal de stroom oplopen naar 3,7 Ampere.

Bovenstaande maakt duidelijk dat je niet zomaar elke coil met elke batterij gebruiken. Kijk dus altijd goed welke coil je bij welke e-sigaret kunt gebruiken. Bij twijfel ken je altijd even contact met ons opnemen.

Leeftijdscontrole

Je kunt alleen bij ons kopen als je 18 jaar of ouder bent!